Boek_DBVEP_145x218In 2007 kwam mijn eerste boek uit. Het was in feite een logisch gevolg op mijn  ontwikkelde schrijverij sedert 1998. Toen schreef ik mijn eerste stukjes voor het korpsblad van de regiopolitie Limburg-Zuid. In 2002 zag mijn eerste website (insavasana) het levenslicht. Alles wat ik had geschreven werd op deze site geplaatst.
In 2005 ontstond het idee om artikelen te selecteren en deze te bundelen in een boek. Dat werd De Bezieling van een Politieman.
Het boek werd geïllustreerd met schilderijen van mijn broer, beeldend kunstenaar/schilder Alfons Smeets te Valkenburg a/d Geul. Ik schreef bij een aantal van zijn werken diepzinnige dan wel poëtische teksten. Die combinatie noemde ik “schilderspoëzie”.  Op de cover van het boek staat het prachtige schilderij “Splash, kroniek van het leven” afgebeeld.

De Bezieling van een Politieman is het persoonlijke verslag over mijn werk en leven, over de veranderingen daarin, maar vooral over de manier waarop ik mij bewust werd van m’n eigen mogelijkheden. Ik zocht en vond verklaringen voor mijn handelen als politieman in diverse functies en voor het verlies van het plezier in en de zin van het politiewerk.
Er werden 400 exemplaren gedrukt en die waren na ongeveer een jaar uitverkocht. Er werd geen vervolgdruk gemaakt omdat ik vond dat dit boek het begin was van een voortschrijdend ontwikkelingsproces als schrijver.
Het is derhalve niet meer leverbaar. In navolging van dit boek verscheen in 2010 De Blauwe Diender.

Voor meer informatie over mijn broer Alfons:
www.as-ek.nl

 

Laat een bericht achter.