Optreden met Southern Voices

Op zaterdag, 22 april 2017, heb ik een bijdrage mogen leveren aan het optreden van Southern Voices, een vernieuwend driekoppig damesensemble dat wordt gevormd door sopranen Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper. Na een aantal jaar vooral als de blauwe diender geschreven te hebben over de beleving van en de impact van het politieberoep op mij als mens, ontstond geleidelijk aan tevens de liefde voor allerlei andere kunstvormen. Met name de schilderkunst en poëzie trokken mijn aandacht. Ik heb hierover al eerder berichten geplaatst.
Het concert werd uitgevoerd in het knusse Cultuurcentrum De Klimboom te Simpelveld. Georganiseerd door Puur Weijers & Weijers (Wiel Weijers en Jozé Bloem). Southern Voices zingt voornamelijk a capella. De drie dames hebben waanzinnig mooie en zuivere stemmen en vanwege de verschillende klankkleuren is hun muziek een lust voor het oor.

Tijdens het optreden van Southern Voices, heb ik voor en na de pauze twee keer een ‘schilderspoëzie’ voorgedragen. Deze combinatie van schilderijen van mijn broer Alfons en door mij geschreven (poëzie)tekst, vormde daarmee een prachtige compilatie van kunstvormen. Klassieke muziek, of moderne muziek in een klassieke uitvoering, is boeiend om naar te luisteren, de muziek krijgt een extra dimensie door de combinatie met schilderkunst en literatuur. Het gevoel en de passie die muziek en andere kunstvormen met zich meebrengen, zou niemand onthouden mogen worden!

Ik zal de vier voordrachten in afzonderlijke berichten op deze website plaatsen. Hier zijn wel alvast de vier schilderijen:

Heel speciaal was mijn aankondiging van het schitterende slotnummer ‘One Voice’ dat de drie sopranen, met begeleiding van Rob op piano en André Kok met viool.

 

 

One Voice

One voice, een geluid
De stem zingt mij toe

Een geest, een geluid
Two voices, een geluid

Samen delen, met jou
Een geest, een geluid

Three voices, een geluid
Samen, in harmonie

Een geest, een geluid
Southern Voices

In One Voice

 

Laat een bericht achter.