Politieke dagdromerij

‘t Is toch wat met die politiek, hé? Weet jij nog hoe het in elkaar zit?
Ja hoor, de VVD en de PvdA zijn bijna vijf jaar geleden een verstandshuwelijk aangegaan en je hebt gezien wat voor ellende dat heeft veroorzaakt. Niet voor de economie, althans die waar Mark en Alexander vrijwel elke nacht over droomden. Dat zit helemaal snor.

Aan de onderhandelingstafel voor een nieuw te vormen Kabinet wordt de toestand in Nederland doorgenomen. Mark buigt zich voorover naar Alexander.
‘Kijk eens wat we hebben gepresteerd, Alexander en dat nota bene met de PvdA, onze aartsvijand aller tijden. Als je maar over je eigen schaduw heen durft te stappen, dan krijg je veel voor elkaar. We hebben meer geld in kas, de schuld is afgenomen, de economie groeit en de werkloosheid daalt fors. Ik ben er hartstikke trots op dat ik Nederlander ben, want Nederland staat hoog in allerlei lijstjes die men over de toestand in de wereld maakt. We zijn samen gelukkiger dan ooit. We worden steeds ouder. Dat betekent dat wij ons steeds later zorgen moeten gaan maken over ons levenseinde. Dus, laat dat punt over het levenseinde maar vallen, Alexander, wij zijn daar nog lang niet aan toe.
Eén vervelende kink is er wel in die mooie kabel gekomen. Lodewijk Asscher, hij blijkt een pain in the ass te zijn. Hij wil dat Janine opstapt omdat er een paar verouderde granaten vroegtijdig ontploften in Mali, waarbij helaas een paar doden vielen te betreuren.

Mark schiet wakker uit de droom en kijkt zijn vicepremier Lodewijk recht in het gezicht. Deze lacht smalend tegen Mark, terwijl hij zegt;: ‘Die Janine hé Mark, die kan echt niet aanblijven. Zorg er maar voor dat zij maandag of dinsdag haar vertrek aankondigt.’
Plotseling blijkt Defensie voor de PvdA net even iets belangrijker te zijn dan een verstandshuwelijk. De Malinese granaten, die via via van de Bulgaren zijn gekocht, bleken ondeugdelijk te zijn. Tja, dat krijg je ervan als je wapentuig koopt van mensen die er niet voor terugdeinzen om Nederland te kakken te zetten als het gaat om het plegen van identiteitsbedrog, massaal onze sociale uitkeringen en toeslagen opstrijken en dit ook nog eens middels de tv voor het oog van de wereld schaterlachend tonen.
Mark wrijft in zijn ogen. Is dit werkelijkheid of droom ik? Ook dat nog. Alsof de ellende met de ministers en staatssecretaris van V&J, het opstappen van Kamervoorzitter Van Miltenburg en de gevangenisstraf voor Robin Linschoten nog niet genoeg was.

Mark neemt wraak.
Aan de onderhandelingstafel tovert hij onverhoeds een nieuw Belastingplan tevoorschijn. Nog maar twee schijven. De hoogste verlagen we een paar procentjes. Hebben de hardwerkende ondernemers en hoog opgeleiden tenminste meer te investeren en te besteden. Is altijd goed voor de economie en werkgelegenheid. Tegelijkertijd verhogen we het lage BTW tarief ‘n beetje. De laag opgeleiden, werklozen en minima moeten immers ook eten en drinken, nietwaar?
Mark kijkt Lodewijk recht in de ogen en zegt met een smalende glimlach tegen hem: ‘Goed plan hé? Hoeft niemand op te stappen, want het gaat straks nog beter met de economie en dus met Nederland en dus ook met de burgers.’

Lodewijk schrikt wakker uit zijn droom. Het zal toch niet waar zijn? Hij grijpt naar zijn telefoon en belt Janine op.
‘Blijf maar aan, Janine, het probleem is uit de wereld.’

 

Laat een bericht achter.