Review door Pie (Pierre) Cilissen

Mooie review van Pie (Pierre) Cilissen op mijn boek De Blauwe Diender. Ik ontmoette hem vorige week voor het eerst, de tweede keer zag ik hem tijdens de nocturne poëzie-battle in de Terpkerk te Urmond en na afloop kocht hij een exemplaar van het boek. Heel veel dank Pie.

Hier is de review:
De Blauwe Diender, kroniek van een politieleven. Auteur Jacques Smeets.
Dit boek heb ik met grote belangstelling in 2 dagen uitgelezen.

Ik ben aangenaam verrast door de heldere volgorde van schrijven en de eigen mening van de schrijver.
Jacques, je stelt je heel open en kwetsbaar op in je boek. Ik heb daar bewondering voor. Je beschrijft op een nuchtere manier je leven. Je maakt er gelukkig niet een boek van met opgeblazen, spannende anekdotes. Veel fragmenten zijn zeer herkenbaar voor mij. Ik ben slechts een paar jaar ouder dan jij en daardoor herken ik veel in je schrijven. Je durft jezelf ook bloot te geven in de passages over je ziek zijn en over de ziekte van je vrouw. Mooi hoe je dat beschrijft. Door het geleefde leven ontdekken dat er meer is tussen hemel en aarde is een fijne gewaarwording.
Blijf a.u.b. schrijven.

Pie Cilissen

Laat een bericht achter.