Samenwerking met Southern Voices

Muziek, literatuur en schilderskunst komen samen in één concert.
Op 22 april 2017 vindt het plaats in theater De Klimboom te Simpelveld. Ik ben er trots op dat ik als oud-diender, tevens auteur van een aantal boeken, vele columns en blogs, mag meewerken aan een concert van Southern Voices, een vernieuwend driekoppig damesensemble dat wordt gevormd door sopranen Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper.
Na een aantal jaar vooral geschreven te hebben over de beleving van en de impact van dit enerverende beroep op mij als mens, ontstond geleidelijk aan de liefde voor allerlei kunstvormen. Met name de schilderkunst en poëzie trokken mijn aandacht. Ik raakte onder andere bevriend met de kunstenaars Leo Klein en Leny Franken van atelier L2 art + design te Landgraaf, maar ook met de Chinees-Nederlandse auteur Lulu Wang uit Den Haag. Ik trof een wereld aan die voor mij totaal onbekend was, maar door mij er moedwillig in te storten werd mijn interesse voor die andere wereld steeds groter.

Het contact met Southern Voices ontstond vorig jaar tijdens de vernissage van de expositie Overmunthe XVII in de Terpkerk te Urmond. De stemmen van deze drie pure vocalisten klonken als nachtegalen in het pittoreske kerkje. Een breed repertoire werd ten gehore gebracht. Van klassieke kerkmuziek tot de Beatles en Leonard Cohen aan toe. De stemmen bleven als het ware in mijn hoofd hangen en dus ontstond er ook als vanzelfsprekend blijvend contact. Ik prees hen aan bij Puur Weijers & Weijers, bedenkers van unieke momenten welke optredens en evenementen verzorgt in het theater De Klimboom te Simpelveld. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat er wederzijdse interesse ontstond in elkaars bezigheden en het idee om een poging te ondernemen om een keer iets samen te doen, was snel geboren. Eén gesprek bleek voldoende om ons aller enthousiasme samen te laten komen in een gezamenlijk optreden in theater De Klimboom.

Schilderspoëzie betekent dat ik (poëtische) teksten schrijf bij schilderijen, vervaardigd door mijn broer Alfons Smeets uit Schin op Geul. Teksten die a.h.w. zijn gevoel tijdens het schilderen ervan, weergeven.

Tijdens het concert zullen enkele van zijn schilderijen op het podium worden geplaatst. Een aantal andere schilderijen zullen op een groot scherm worden geprojecteerd. Op dat moment zal ik een, op dat specifieke schilderij van toepassing zijnde tekst, voordragen. Klassieke muziek, of moderne muziek in een klassieke uitvoering, is boeiend om naar te luisteren, de muziek krijgt een extra dimensie door de combinatie met schilderkunst en literatuur. Het gevoel en de passie die muziek en andere kunstvormen met zich meebrengen, zou niemand onthouden mogen worden!

Noteer alvast de datum 22 april 2017 in uw agenda. Het zal een onvergetelijke ervaring worden. De uitnodiging zal zo spoedig mogelijk volgen.

Laat een bericht achter.