De bundel is uit!

De bundel is uit!
Hier is hij dan eindelijk. Mijn eerste gedichtenbundel, ‘Dichterbij het leven en de dood’.
Het was een heel mooi proces op weg naar deze nieuwe mijlpaal in mijn tweede leven als auteur, nadat ik eerst 43 jaar werkzaam ben geweest als politieman. Het schrijven van boeken en poëzie is natuurlijk heel iets anders dan van een proces-verbaal. Bij het schrijven van processen-verbaal diende ik mij te houden aan wetten, regels en feiten en omstandigheden. Bij verhalen en poëzie mocht ik mij volledig richten op inspiratie, creativiteit en emotie.

Vanaf 2007 heb ik vijf boeken gemaakt. In deze bundel met (beschouwende) gedichten probeer ik te laten zien hoe veelzijdig het leven van de mens binnen de samenleving kan zijn, maar ook hoe veelzijdig de mens zélf is in relatie tot wat er in zijn of haar leven en dat van de omgeving gebeurt. Vandaar dat ik divers fotomateriaal heb gebruikt, o.a. van kunstenaars, omdat zij ook altijd handelen vanuit inspiratie, creativiteit en emotie. In die zin zie je in mijn gedichten vaak een persoonlijke beschrijving van feiten en probeer ik ook tegelijkertijd daarin de diepgang te tonen.

Mocht je graag een gesigneerd exemplaar met een persoonlijke noot van mij ontvangen, dan kan dat. Je kan mij dan een persoonlijk bericht sturen via FB, LinkedIn of via mijn e-mailadres: jacquessmeets@gmail.com.
€ 19,75 incl. verzendkosten.
Mocht je binnen een straal van 25 km wonen en je er prijs op stelt dat ik de bundel persoonlijk kom overhandigen, dan is dat mogelijk.
Kortom: ik ben apetrots op het resultaat en vooral op het voorwoord van schrijfster Lulu Wang.

Met dank aan Hans F. Marijnissen (vormgeving), Lulu Wang (voorwoord), Ronald Smeets (foto’s) en Uitgeverij Schrijverspunt.

1 Comments

Laat een bericht achter.