Een Trio komt tot Leven in Eindhoven

Dit jaar was tot nu toe voor mij een bijzonder jaar. Vooral vanwege de samenwerking met Trio Vivente (Ernie Gerats-Adriaens), Jo Smeets en Netty Smeets-l’Homme) uit Parkstad Heerlen. Tot nu toe hebben wij 7 keer de voorstelling ‘Een Trio Komt Tot Leven) uitgevoerd. Een voorstelling die bestaat uit 11 drieluiken van beeld, poëzie en muziek. Op een groot scherm wordt een bijzondere foto of een schilderij geprojecteerd waarbij ik zelf geschreven poëzie voordraag. Het trio (twee dwarsfluiten en een gitaar) speelt aansluitend een in de sfeer van foto/schilderij een stukje populaire lichte klassiek J. Ch. Bach, J.S. Bach, C.Ph. Telemann, T. Albinoni. G.B. Pergolesi, G. Fauré, G. F. Händel, A. Grande, E. Granados, L. von Beethoven en H. Berlioz. Tussen de drieluiken door vertel ik in het kort iets over het getoonde beeld op het scherm.

Optredens werden verzorgd in het Gruizenkerkje te Sittard, Kasteel Doenrade, de Andreaskerk te Heerlen, het Glaspaleis te Heerlen, de Cellenbroederskapel te Maastricht, de kloosterkerk te Wittem en in Theater De Klimboom te Simpelveld. Uit de reacties van het aanwezige publiek bleek dat wij een bijzonder interessant programma presenteerden. Vooral de combinatie beeld/poëzie/muziek viel erg goed bij het publiek. Men vond het verrassend anders.

Op zondag, 24 november 2019, verzorgen wij ons voorlopig laatste optreden in deze samenstelling. Nieuwe uitdagingen dienen zich aan en wij hadden op voorhand al besloten dat wij in principe alleen dit jaar optredens zouden verzorgen. Het trio Vivente werkt nog in combinatie met andere muzikanten in andere samenstellingen en Jo Smeets is o.a. dirigent van 5 (!) zanggezelschappen en gitaarleraar.

Dit voorlopig laatste optreden vindt plaats in het Temporary Art Centre (TAC) te Eindhoven. Aanvang 14:30 uur. Deze voorstelling doen wij in samenwerking met de Poëzieclub Eindhoven. Deze club levert drie prachtige dichters om voor en na de pauze een aantal momenten te kiezen om poëzie uit eigen werk voor te dragen.

Tot nu toe heb ik de voorstellingen uitsluitend via Sociale Media en vanuit organisaties onder de aandacht gebracht. Maar omdat er binnen dit netwerk mensen zijn die geen verbindingen hebben met sociale netwerken, heb ik dit bericht aangemaakt.

Op het affiche over ons optreden vind je de ontbrekende informatie.
Als je zou willen komen kijken en luisteren, hou er dan wel rekening mee dat het TAC direct naast het Philipsstadion ligt en dat PSV uitgerekend op deze dag om 14:30 uur een competitiewedstrijd speelt. Parkeergelegenheid in de directe omgeving zal derhalve niet in voldoende mate aanwezig zijn. Gebruik van openbaar vervoer is aan te bevelen

Laat een bericht achter.