Interview door Piet Poell

Op zondag, 12 april 2015,  werd ik door Piet Poell van het Cultureel Café te Weert geïnterviewd over mijn boek De Blauwe Diender. Plaats van handelen: het schitterende Munttheater in Weert.

Ik werd door Piet op een zeer professionele manier ruim een half uur geïnterviewd over de totstandkoming van het boek, over de impact van het politiewerk op de mens achter de diender en over de inhoud van het boek.

Na het interview las Piet een aantal schitterende gedichten voor van dichter Jack Jacobs uit Elsloo. Hij is een van mijn dorpsgenoten, die ik een aantal jaren geleden leerde kennen. Hij is o.a. bekend van zijn “Gedichtenroute” door en rondom het Kasteelpark te Elsloo. Vanwege gezondheidsproblemen kon hij helaas niet zelf zijn prachtige werken komen voordragen. Piet Poell heeft zijn werken echter met zijn prachtige “voorleesstem” op een voortreffelijke manier vertolkt.
Aan het eind van dit uurtje Cultureel café werden wij aangenaam verrast door een kort optreden van een kindergroep o.l.v. Sandra Höpfne-Buchnitzki van het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) te Weert. Zij voerden de “Clog Dance” op, uit “La fille mal gardée” . Een balletdans op klompen. Heel erg leuk om mee te maken. De muziek is van Louis Joseph Ferdinand Hérold.

Het gesprek, de gedichtenvoordracht en de dans vonden plaats, voorafgaand aan een klassiek concert door het Aristo Kwartet uit Den Haag. Een uitnodiging om dit concert bij te wonen sloeg ik uiteraard niet af. Als liefhebber van klassieke muziek werd ik overweldigd door een virtuositeit die zijn weerga niet kent. Geweldig, wat een muzikale kunstenaars op de snaarinstrumenten. Het kwartet speelde werken van Ludwig van Beethoven en Leoš Janácek
Na afloop van al dit moois werd er, onder het genot van koffie en vlaai, gezellig nagepraat over dit bijzondere evenement.

Piet, van harte dank voor de uitnodiging.

Laat een bericht achter.