Overhandiging bundel aan Wim Cremers Stein

18 januari 2022.

Wim Cremers, voor velen nog bekend als de presentator op de inmiddels niet meer bestaande regionale zender TV Limburg, liet mij weten dat hij graag een exemplaar van mijn gedichtenbundel wilde ontvangen. Aangezien hij binnen 25 km afstand van mij woont, bood ik aan om het boek persoonlijk aan hem te komen overhandigen. Daar ging hij spontaan op in en zo kwam het tot een hele mooie, warme en gespreksvolle ontmoeting in Huize Cremers. Een dag later stond de volgende tekst met foto’s op zijn account.
‘Recent werd er in Huize Cremers te Stein een koekje bij de koffie geserveerd. Waarom? Omdat de dichter Jacques Smeets zijn nieuwe bundel ‘Dichterbij het leven (en de dood)’ live in Stein kwam aanreiken. Ik voelde mij zeer vereerd. Zulks had zeker ook te maken met mijn (gezonde portie) ijdelheid. Bij zijn gedicht ‘Verbondenheid’ werd Jacques immers geïnspireerd door een foto die kunstfotografe © Myriam van Schoubroeck ooit in Berlijn van mij maakte.
Foto én gedicht zijn in de bundel opgenomen. Uiteraard beveel ik deze mooie publicatie dan ook (zónder schroom) warm bij U aan. Jacques, bedankt en hulde!’

Wim, bedankt voor de gezellige ontvangst en de warme woorden. Ik wens jullie, dus ook Myriam, van harte een prachtige reis door het gedichte verhalenlandschap toe. Zoals jij zegt en ook hier op foto laat zien, trof jij jezelf daarin aan, in gedachten verzonken, maar wel in verbondenheid samen met een schitterend kunstwerk zittend op de kademuur langs de Spree in Berlijn.
Zo zie je maar, zonder het te weten, landde jij zomaar vanuit mijn creatieve geest in deze gedichtenbundel.

Laat een bericht achter.