Poëzie in de Heuvel Galerie Eindhoven

Een regenachtige zondag in oktober.

In de Heuvel te Eindhoven heeft de Poëzieclub Eindhoven zijn podium mogen inrichten voor een, vanwege coronamaatregelen, beperkt aantal dichters en toehoorders. De ruimte waar voorheen DIDI was ondergebracht, houdt VDLART een schitterende expositie ‘100 Jaar schilderkunst in Eindhoven’ t/m 31 december 2020.

Voorzitter/dichter Hans F. Marijnissen van de Poëzieclub leidde op betrokken wijze deze bijzondere middag. Vanwege de corona maatregelen mochten slechts 30 personen aanwezig zijn. Het select gezelschap bestond uit voornamelijk dichters en een aantal geïnteresseerde toehoorders. Ik mocht er een viertal gedichten voordragen.

Hans zei zeer terecht dat we juist nu ons pad en de kunst schrijvend moesten blijven volgen. Het biedt hoop voor de toekomst. Inspiratie in overvloed in deze tijden. Dat bleek wel uit de veelzijdigheid van dichters en voordrachten.
De galerie bood een schitterend decor voor de gedichten. Wij hebben volop genoten van diepzinnige, warme, betrokken, kunstzinnige, beschouwende en erotische poëzie. Woorden die een gemeenschappelijkheid vormden met de prachtige kunstwerken. Stilletjes hangend aan en tegen witte muren en respectvol luisterend naar poëtische verhalen.

Een locatie die vooral gekoesterd moet worden voor meer optredens.

 

Laat een bericht achter.