Vrij als een vogel

Vrij als een vogel

Vrij als een vogel

Zo vrij als een vogel
zoekend op de golven van het leven
naar een nieuwe horizon

Daarachter, nieuw land, nieuw leven
De wind blaast mij er naartoe
ik hoef het slechts toe te laten
met de wolken mee
zij blazen mij voorwaarts

Kom op, je durft het
wees niet bang voor de golven en de wind
zij doen je geen kwaad

Maar als jij er tegenin gaat
kom je niet verder
dan zal het steeds langer duren
voordat je het nieuwe land bereik
het land van de uitdaging.

Schilderij: © Alfons Smeets
Tekst: © Jacques Smeets

19 Comments

 1. Thanks Pascale.

  Dit tafereeltje heeft tevens dienst gedaan als titel en tekst voor een muzieknummer. Een nicht van mij moest, samen met een groepje medestudenten pedagogische muziekvorming aan de H.A.N. een muziekstuk maken en uitvoeren. De tekst werd in het Engels vertaald en de titel werd: Free as a bird.

  Mijn broer Alfons en ik waren erbij toen het examen werd afgelegd. Mijn nichtje zong, begeleidde zichzelf achter de piano en samen met nog een stuk of 4 studenten bezorgden zij ons kippenvel en vloeiden er bij ons zelfs menig traantje.
  Aangezien het een examen betrof, werd het stuk helaas niet opgenomen.

  Reply
  • Hallo Jeu, bent u de Hr Smeets?
   Ik wil graag een schilderij laten maken van mijn hond, graag hoor ik van u, mvg M vd Berg

   Reply
   • Dag heer vd Berg.

    U spreekt mij aan met Jeu.
    Ik heet Jacques Smeets en ben een broer van kunstenaar Alfons Smeets, die eerder een galerie/atelier had in Valkenburg a/d Geul.
    Alfons heeft zelf geen Internet, ik beheer zijn website en e-mail. Mocht het juist zijn dat u mijn broer Alfons bedoelt, dan breng ik u graag met hem in contact.

    Met vriendelijke groet,
    Jacques

    Reply
 2. Ja Hans,

  Ik heb geprobeerd het nummer bij te voegen, maar het is niet te downloaden.
  Wist niet dat jij een zeiler was. Je bedoelt toch niet dat je met de tweewieler door de bochten zeilt hé? 🙂

  Reply
 3. Denk eens aan een boekje Jacques, jouw broer met de verf en jij met de pen, a winning team!
  Het versterkt elkaar, dat geldt ook voor muziek en teksten, dat laatste heb ik zelf ervaren.
  Groet, Niek

  Reply
 4. Hoi Niek,

  Leuk dat jij dit zegt. Mijn eerste boek “De Bezieling van een Politieman” is rijkelijk geïllustreerd met schilderijen van mijn broer. Daarbij heb ik poëtische teksten geschreven.
  Ik heb zelf nog slechts één exemplaar, anders had je er een gratis van mij gekregen. Bij gelegenheid zal ik zorgen dat ik het bij me heb, kan je er in elk geval een blik in werpen 🙂

  Op de website van mijn broer Alfons staat de rubriek “schilderspoëzie” net zoals op mijn website. Op zijn website staan op dit ogenblik ongeveer 50 combinaties. Ik plaats deze geleidelijk aan ook op mijn website.

  Wellicht weet jij al, dat Wim Kallen een expositie van werk van mijn broer Alfons organiseert in de Ophovenermolen te Sittard? Die vinden plaats in het laatste weekend van september en de eerste twee in oktober. Ik zal dan ook een aantal teksten bij schilderijen voordragen.

  Hier is de link naar de schilderspoëzie op de website van mijn broer.
  http://www.alfonssmeets.nl/v3/nl/schilderspoezie.php

  Veel kijkplezier gewenst.

  Groet,
  Jacques

  Reply

Laat een bericht achter.