De penselen dansen weer

Mijn broer Alfons, de kunstenaar met de penselen, is weer aan de slag.
Na een stop van ruim twee jaar, een zwaar hartinfarct.  een uitstekend herstel en een reis naar de poolkap, heeft hij de penselen weer opgepakt en boetseert hij weer als vanouds op het witte doek.
Hij schildert niet meer in de hoeveelheid van weleer – in de 17 jaren dat hij werkzaam was in zijn atelier en galerie aan de Wilhelminalaan te Valkenburg produceerde en verkocht hij ruim 2000 werken – nu zet hij schilderijen op tijdens demo’s en werkt deze in volgende sessies of thuis in zijn atelier te Schin op Geul verder af.

Recent gaf hij gedurende een weekend een aantal demo’s in hotel/brasserie Het Valkennest in Oud-Valkenburg. Daar hangen diverse werken van zijn hand te pronken aan de muren. Gasten en passanten kunnen daar genieten van zijn kunsten. Hier zijn een paar foto’s van een van die demo’s.

Mijn grote wens en droom is het om op ‘n keer, samen met Alfons een expositie van een aantal van zijn uitzonderlijke landschapstaferelen te houden waarbij ik gedichten op zijn werken voordraag en dat er een muzikale omlijsting aan wordt toegevoegd. Verder wens en droom ik dat mijn zoon Ronald tegelijkertijd en in dezelfde ruimte  met een aantal van zijn schitterende foto’s uit het Limburgse natuurlandschap zal exposeren.
Dat is toch een mooie wens, nietwaar?
Mocht het er ooit van komen, zal ik daar natuurlijk over berichten.
Hier zijn ook een paar foto’s die mijn zoon Ronald heeft gemaakt.
Voor meer informatie over Ronald en zijn foto’s verwijs ik graag naar de website van Ronald Smeets

Laat een bericht achter.