Een trio komt tot leven

 

 

 

 

Het is zover, het programma is klaar. Vol trots mag ik u laten weten dat op 10 februari 2019  de eerste gezamenlijke  uitvoering plaats zal vinden in het Gruizenkerkje te Sittard. Publiek is vanaf 15:00 uur welkom. Bij binnenkomst krijgt u een overzicht van het programma uitgereikt. De entree bedraagt 10 Euro).

Het zal een paar jaar geleden zijn geweest dat ik het Trio Viovente, ik meen in theater De Klimboom te Simpelveld, voor het eerst zag en vooral hoorde optreden. Ik was direct onder de indruk van hun muziek en nam mij voor om het trio meer te gaan volgen. Ik ging ook direct het gesprek aan met de drie muzikanten. In diezelfde periode (2016) zag en hoorde ik ook voor het eerst een ander trio optreden. Drie geweldige sopranen die zich Southern Voices noemden. Ook met dit trio had ik direct een persoonlijk contact en  al snel ontstond het idee om samen met deze drie zangeressen iets op het podium te gaan doen. Dat lukte en op 22 april 2017 mocht ik een bijdrage leveren aan hun optreden. Hierover berichtte ik eerder op deze website.

De bedoeling was dat wij zouden bekijken in hoeverre wij de samenwerking konden uitbreiden. Dat ging echter niet door omdat Southern Voices een samenwerkingsverband tot stand wist te brengen met Herman van Veen. Dat ging uiteraard voor. Ik ging vervolgens op zoek naar een alternatief. Mijn droom over een gezamenlijk optreden met andere kunstenaars op een podium bleef voortduren. Een volgend bezoek aan een optreden van Trio Vivente bracht soelaas. Gaandeweg onze gesprekken ontstond wederzijds en vooral spontaan een serieus idee om een gezamenlijk optreden in de vorm van een combinatie van beeld, poëzie en muziek te gaan ontwikkelen.  En ziedaar, nu is het zover. Zowel het trio als ik hebben met veel overgave en liefde een schitterend programma samengesteld.
Ik ben ontzettend trots dat ik dit op mijn 68 levensjaar nog mag meemaken.

Het programma is verrassend anders dan bij andere voorstellingen, omdat het is samengesteld uit drieluiken, bestaande uit de presentatie op groot scherm van een schilderij of een foto en het vertoon van enkele echte schilderijen van de hand van mijn broer Alfons Smeets uit Schin op Geul. Ik draag op elke getoonde afbeelding een gedicht voor dat ik op het schilderij of foto heb geschreven en het drieluik wordt afgesloten met een door het Trio Vivente in de sfeer van het getoonde beeld en het voorgedragen gedicht passend stuk lichte klassieke muziek.  In totaal volgen er 11 drieluiken. Je zou kunnen zeggen dat er 11 korte verhalen in een combinatie van beeld, poëzie en muziek worden verteld.
Aan het begin, tussendoor en vlak voor het einde van de voorstelling wordt  een korte toelichting gegeven op wat is getoond en gespeeld en over de makers van de schilderijen en/of foto’s.
Er worden schilderijen en foto’s getoond. Naast de schilderijen van mijn broer komen ook Pablo Picasso en Salvador Dali aan bod en zijn er hele bijzondere foto’s van Fons Verhoeve en Henk van Oijen uit Stein te zien. De voorstelling wordt zonder pauze uitgevoerd en duurt iets meer dan een uur.

Na afloop van de voorstellingen zal er telkens gelegenheid zijn om een praatje met elkaar te houden en/of de op het podium staande schilderijen van dichtbij te bewonderen.

Intussen zijn reeds twee voorstellingen op andere locaties geboekt, te weten:
op 17 februari 2019 om 14:30 uur in de Ridderzaal van Kasteel Doenrade en
op 19 mei 2019 in de Andreaskerk te Heerlen (Heerlerbaan).
Verder zijn we in onderhandeling met nog een aantal andere locaties en organisaties.

Graag tot ziens bij een van onze optredens.

2 Comments

Laat een bericht achter.