Expositie in Ophovenermolen Sittard

Expositie Ophovenermolen

Op 26 en 27 september, 3 en 4, 10 en 11 oktober 2015  van 13.30 uur tot 17.00 uur, vindt er in de Ophovenermolen te Sittard een bijzondere expositie plaats van een combinatie van twee broers Alfons Smeets (beeldend kunstenaar) en Jacques Smeets (auteur) en Els Keldermans (beeldend kunstenaar)

Het zwijn 2015_1Alfons Smeets (1949) uit Schin op Geul, beeldend kunstenaar (autodidact). De verhalen die hij vertelt, verschijnen met olieverf op het doek. Hij schildert landschappen, portretten, stillevens en abstract. Concreet wordt zijn stijl poëtisch realisme genoemd. Een selectie van zijn creaties zijn terug te vinden op zijn website www.alfonssmeets.nl. Zijn creativiteit ontstond al in zijn jeugdtijd, ontwikkelde zich steeds verder en vanaf 1997 opende hij een galerie en atelier in Valkenburg a/d Geul. Twee jaar geleden verhuisde hij naar Schin op Geul. Inmiddels hangen meer dan duizend creaties van zijn hand in diverse landen, over de hele wereld.
Alfons zal gedurende de expositie regelmatig demo’s geven en mogelijk maakt hij ter plaatse een compleet schilderij.

Beeldengroep van Els KeldermansEls Keldermans (1963) Schin op Geul. Zij is eveneens autodidact. Haar veelzijdigheid is te zien in haar schilderwerken, kunstobjecten gemaakt van duurzame materialen en haar boetseerkunst.  Zij maakte ook een mooie dichtbundel die de mysterieuze titel draagt: De Verdichte Wereld . Zij startte in 2008 met haar kunstzinnige uitingen, zit momenteel in het derde jaar van een Academische Studie en werkt sinds 2012 samen met Alfons Smeets. Voor meer informatie over haar activiteiten, de samenwerking met Alfons en haar creaties, wordt verwezen naar de website www.as-ek.nl.


Boek De Blauwe Diender
Jacques Smeets
(1951) uit Elsloo. Hij is oud-politieman en schrijver van een aantal boeken, zoals, Bezieling van een politiemanDe Blauwe Diender en Kanker, Verwoesting en Geneeskracht en To Serve and Protect (Vertaling van De Blauwe Diender). Jacques schrijft tevens columns, korte verhalen, artikelen en recensies. Die zijn terug te vinden op zijn blogsite www.deblauwediender.nl.
Jacques gebruikt de schilderijen van zijn broer Alfons als object om er teksten bij te schrijven, die soms poëtisch en dan weer filosofisch of van een toefje psychologie worden voorzien. Die combinatie noemt Jacques schilderspoëzie.

Gedurende de expositie zal Jacques regelmatig een of meerdere teksten voordragen en/of een verrassend verhaal vertellen bij een van de schilderijen van zijn broer Alfons.

Voor meer info en foto’s over de expositie: zie www.galerie-ophovenermolen.nl

Laat een bericht achter.