Zoektocht

In mijn boek De Blauwe Diender omschrijf ik in hoofdstuk 12 (Nieuw leven op straat) hoe ik, zeer waarschijnlijk in augustus 1988 te Maastricht, samen met collega Henk K. werd geconfronteerd met een jonge vrouw die vlak daarvoor in een portiek was bevallen van een kind.

Op het moment van de bevalling was er niemand in de buurt. De jonge moeder liep even later met de baby in een van haar broekspijpen over de Sint Maartenslaan te zwalken. Wij hebben haar met spoed naar het ziekenhuis Sint Annadal gebracht. Daar bleek later dat moeder en kind het goed maakten. De vrouw bleek thuis te horen in een opvanghuis in de buurt. Wij maakten er een mutatie van en daarmee was de kous af.

Natuurlijk werd er nog een aantal dagen daarna gesproken over deze bijzondere gebeurtenis. Daar bleef het bij. Ik heb daarover niets meer bewaard. Tijdens het schrijven van mijn boek ontwaakte deze ervaring uit mijn geheugen en kreeg het een mooie plaats tussen allerlei andere ervaringen.

Recent werd een verkorte versie van dit hoofdstuk geplaatst in het Korpsblad 24/7. Dat was voor mij het sein om toch nog eens proberen de identiteit van moeder en kind te achterhalen. Dat bleek echter moeilijker te zijn dan verwacht. Ik had immers geen naam en als burger (inmiddels gepensioneerd) beschikte ik niet meer over de nodige ingangen. Ik probeerde het bij de stadsarchieven en die van de krant. Geen resultaat, mede natuurlijk vanwege privacy wetgeving. Uiteindelijk heb ik TV Limburg benaderd. Journalist Charles Biemans maakte er een reportage over. Het werd een item in het programma Limburg Vandaag van 25 maart 2015.  Daarin deed ik een oproep aan de kijkers om met mij contact op te nemen indien men iets af zou weten van die geboorte op straat. Tot nu toe is daar geen reactie op gekomen.
Ik blijf het toch proberen. Wie weet is er iemand onder de lezers van dit artikel die er iets over weten of hebben vernomen. Het zou wel gaaf zijn om moeder en kind te zien en te spreken.

Hier is de link naar het item op TV Limburg:

Uiteraard mag je deze blog verspreiden binnen je eigen netwerk. Bij voorbaat dank daarvoor. Voor diegenen die mij een tip bezorgen die leidt naar de identiteit van moeder en kind, ligt een gesigneerd exemplaar van De Blauwe Diender klaar.

 

 

 

1 Comments

Laat een bericht achter.