I.B.T.

Deze afkorting staat voor Integrale Beroepsvaardigheid Training, die vanaf de grote reorganisatie van de politie in Nederland zijn intrede heeft gedaan. IBT-dagen lijken op (I)nstandhouding en (B)eleidsuitvoering van een (T)oetssysteem. Tijdens deze enerverende dagen hoor je regelmatig mensen verzuchten: “Ik Ben Teut”.

De verplichte trainingen worden steeds meer gericht op de toetsmomenten van vaardigheden. Op zich natuurlijk niets mis mee, want wie zou er nu iets op tegen hebben dat politiemensen vaardig worden in de uitoefening van hun beroep? Theoretische kennis, reanimatie, aanhoudings- & zelfverdedigingstechnieken (A&Z), schieten, benaderingstechnieken vuurwapengevaarlijke verdachten enz. maken onderdeel uit van deze vier oefen- en toetsdagen. Het zijn allemaal vaardigheden, die van de uitvoerder uiterste concentratie en inzet vergen.

Wij leren een cirkelvormige slag met de wapenstok, via een quick look dóór of óm de deur een ruimte binnen gaan, pepperspray vanuit een defensieve, maar wél krachtdadige grondhouding gebruiken én pas nadat het woord “SPRAY” luidkeels is geroepen. Wij leren horizontaal en verticaal een coöperatieve of een non coöperatieve verdachte boeien, verdachten d.m.v. een bokkenpootje of een haak afvoeren etc. Daarvoor zijn lessen ingevoerd, die in elke periode ingepland kunnen worden en onder eigen verantwoordelijkheid moeten worden gevolgd.

Politiemensen worden zodoende volwaardige vechtmachines, die in elke (on)denkbare situatie de meest problematische crimineel gaan aanhouden, alléén of met z’n tweeën, want ook daar wordt op geoefend.
Wij zijn tot veel meer in staat dan wij denken. Het is afgelopen met de softe aanpak!!
En als we er met z’n allen ruim 40 jaar op hebben zitten dan willen we niet meer weg bij de politie, want die innerlijke vechtlust drijft ons steeds verder. We blijven doorwerken tot wij er bij neer vallen.
Geen enkele crimineel is op den duur meer veilig in dit land. In het buitenland worden wij met argusogen gevolgd en daar zal men deze methode heel snel overnemen, zodat daar de criminaliteit ook met sprongen achteruit gaat. En de burger voelt zich eindelijk weer veilig. Mooie bijkomstigheid is dat tegelijkertijd het probleem van de vergrijzing uit de wereld wordt geholpen.

Dus mensen, wij zijn nog niet zo slecht bezig hoor!!!. Wij laten ons niet kisten, nee….wij laten ons toetsen!

 

Laat een bericht achter.