Nieuw leven op straat

In mijn boek “De Blauwe Diender” staat een hoofdstuk, getiteld: “Nieuw leven op straat”.
Het beschrijft het aantreffen van een jonge vrouw op straat in Maastricht, die aan de wandel was met een pasgeboren baby. Niets bijzonders, zou je zeggen. Echter, de vrouw was vlak daarvoor in haar eentje in een portiek bevallen van een kind. Zij had vervolgens haar slip en spijkerbroek weer aangetrokken, waarbij de baby in haar broekspijp zat opgesloten. Het kind was nog met de navelstreng verbonden met de nageboorte, die nog in haar lijf zat. Deze gebeurtenis vond vermoedelijk plaats op de laatste zondag in augustus 1988. Helemaal zeker is dat niet.

Dit verhaal werd in december 2014 in het 24/7 Korpsblad van de Nationale Politie geplaatst.
Er volgden enkele reacties. Sommigen stelden mij de vraag wat er van moeder en kind was terechtgekomen. Ik moest het antwoord schuldig blijven. Het heeft me echter wel aangezet tot het benaderen van de media, met name de tv. TV Limburg maakte een korte reportage waarin ik een oproep doe aan de kijker om zich bij de redactie te melden indien zij iets zouden kunnen vertellen over de gebeurtenis en/of moeder en kind.
Of het iets oplevert is de vraag. Ik heb een soortgelijke vraag voorgelegd aan SBS (Hart van Nederland), maar daarop is nog geen reactie gekomen.
Het voornemen is in elk geval om alles in het werk te stellen om de identiteit van moeder en kind te achterhalen. Daarna zal, met inachtneming van privacy, beroepsgeheim en toestemmingen, bekeken worden in hoeverre het mogelijk is om er iets over naar buiten te brengen.

Links:
mijnverhaal

Item TV Limburg

Laat een bericht achter.