Optreden met Lulu Wang

Op 8 november 2015 was het dan zover. Medio oktober liet ik jullie weten dat ik samen met Lulu Wang een presentatie/lezing zou verzorgen in de Terpkerk te Urmond. Presentatie met Lulu Wang _ aangepastDat was ter gelegenheid van Overmunthe XXVI, een combinatie van expositie, literatuur, film en muziek, georganiseerd door de Culturele Werkgroep Stein.

Het werd een geweldig literair concert, in samenwerking met twee geweldige muzikanten Mohamad Garrout en Jos Netto. Ik vertelde het publiek over mijn leven als “blauwe diender”, waarom ik uiteindelijk voor dit beroep koos, wat voor impact het op mij heeft gehad en hoe ik erover ging schrijven. En uiteraard hoe de samenwerking met Lulu Wang tot stand was gekomen. Lulu Wang vertelde op indringende en soms humoristische wijze over liefde, verbinding, vergankelijkheid en de Chinese cultuur. Zij wist de schitterende kunstwerken van de expositie in de Terpkerk op een geweldige wijze te betrekken bij haar thema’s.  Dat kon bijna niet anders, immers de gemeenschappelijke thema’s van de expositie gingen ook over verbinding en vergankelijkheid.

Na afloop ben ik, samen met mijn echtgenote Mariet, met Lulu Wang en met mijn broer Alfons (de kunstschilder) naar de Brasserie Abshoven (http://www.brasserieabshoven.nl/contact.html) gegaan. Daar hebben wij, onder het genot van een drankje e.d., nog een tijdje gezellig nagebabbeld over dit prachtige event. Er werd gebrainstormd over mogelijke gezamenlijke toekomstplannen (combinatie schilderwerk, literatuur en muziek).

Ik ben erg blij en trots dat ik dit, als voormalig govie en diender, allemaal mag meemaken. Soms komen dromen gewoon uit, echt waar!!
Om je een beetje te laten proeven van de sfeer tijdens het literair concert, heb ik hier een aantal foto’s geplaatst.

Presentatie met Lulu Wang 2Presentatie met Lulu Wang 4   Presentatie met Lulu Wang 6

Presentatie met Lulu Wang 3Presentatie met Lulu Wang 7

Presentatie met Lulu Wang 9

Presentatie met Lulu Wang 8 Presentatie met Lulu Wang 10

 

7 Comments

 1. Zoals nog gezegd: het was een prachtig, begeesterend moment.
  Heb intussen zelf ook contact met Lulu.
  Ze moet maar terugkomen naar Limburg. *smile*

  Reply
 2. Ben eerder vertrokken Jacques. (Had nog een wandeling met Ton van Reen in Panningen tegoed).
  Ik vond het vooral een ontspannen optreden.
  Je wordt zo langzamerhand een bekende schrijver; heeft LULU haar voordracht voorbereid? Ik kreeg de indruk dat ze improviseerde.

  Reply
  • Ik had er iets van voorbij zien komen op FB, Niek. Ook al zo’n mooi evenement. Lulu wist natuurlijk wel iets af van de expositie, van mij en van de Terpkerk. Haar manier van vertellen bevalt mij zeer. Zij wist in elk geval om welke verbindende thema’s het ging bij de hele expositie. Haar speciale manier om de zaken ook min of meer spiritueel te benaderen maakt het geheel voor mij extra interessant.

   Reply

Laat een bericht achter.