Pre-presentatie “Hoeren & Madonna’s”

Pre_presentatie Weert_3Pre_presentatie Weert_4Pre_presentatie Weert_2Op zaterdag, 18 juli 2015, werd ik in de Sint Annamolen te Weert, kort geïnterviewd door auteur/columnist Piet Poell uit Neeroeteren (B.). Dit was ter gelegenheid van een pre-presentatie van de expositie “Hoeren & Madonna’s” (van fotografe Lilith en dichter Paul Sterk) op zondag, 19 juli 2015 in het Museum Van Bommel van Dam te Venlo. Paul Sterk las enkele sonnetten voor uit het gelijknamige fotoboek, dat eveneens op zondag in het Museum officieel zou worden gepresenteerd.

In het boek staan foto’s van kunstenares Lilith, waarbij zij twaalf Bijbelse vrouwenfiguren uitbeeldt en die door Paul Sterk worden bezongen in de sonnetten. Het thema gaat over het veroordelen, oordelen en het hebben van vooroordelen bij het bekijken van mensen. Wij mensen zijn heel snel in het uiten van een mening over datgene wat wij zien. Soms is het echter heel iets anders dan het lijkt. De foto’s van Lilith zijn confronterend en controversieel.
Na het interview las ik een verkorte versie voor van het door mij geschreven hoofdstuk “8 Jaar cel en tbs met dwangverpleging” uit het boek Prikkeldraad van Griffioen & Griffioen. Het betreft een verhoor van een verdachte van moord, gebaseerd op een waargebeurde crime passionel, waarbij ik tijdens mijn actieve functie als tactisch rechercheur, de vrouwelijke verdachte vele uren lang heb moeten verhoren.

Mijn verhaal  bleek bij de toehoorders aan te komen. Je kon een speld horen vallen.

Hier is een pdf van het complete hoofdstuk uit Prikkeldraad.

Jacques Smeets Acht jaar cel ._. eindversie 23082011. 

Laat een bericht achter.