Trollen

Het is me toch wat met die Dotan, hé? Hij heeft wel lef om ons zó te besodemieteren? Verontwaardiging alom, sommigen lachen het weg, immers iedereen doet het toch? Er zijn in de wereld van menselijke sterren veel kunstenaars die trollen inschakelen die nepaccounts aanmaken om aandacht te genereren via negatieve berichtgeving en juist door die aandacht uiteindelijk meer succes te hebben. Wisten jullie dat? Ik niet, tot voor kort waren trollen voor mij rare wezens uit de boeken van Tolstoi. Intussen ben ook ik wel ‘n beetje wijzer geworden. Ik ben niet gek!

Jullie weten natuurlijk niet of ik ook trollen inzet om neppers te creëren. Ik wil jullie wel verklappen dat mij ruim 1500 mensen volgen. Het zou natuurlijk mooi zijn als er een paar van deze geïnteresseerden een boek van me zouden kopen, of twee natuurlijk.
Zal het mij lukken om jullie uit te lokken om te reageren op door mij beleefde schrijversavonturen? Kijk eens aandachtig naar bijgevoegde foto. Laat je fantasie de vrije loop over hoe mijn Engelse vertaling van De Blauwe Diender in China, Japan en Zuid-Korea terecht is gekomen.
Ondanks mijn gefingeerde bekentenis hier denken jullie natuurlijk gewoon dat dit waar is; sommige schrijvers onder jullie zullen misschien zelfs ‘n beetje jaloers zijn. Het boek bestáát, het is er, net zoals ik. Ik heb het immers bedacht en geschreven. Om met de woorden van de filosoof René Descartes te spreken: Cogito ergo sum (Ik denk, dus ik ben)

Alle gekheid op een stokje. Er is zo enorm veel nep op deze wereld. Ik zit hier op mijn toetsenbord te tikken en kan er met mijn verstand niet bij hoe datgene wat ik typ zo snel ergens anders op de wereld kan terechtkomen. Natuurlijk weet ik wel dat een computer dat doet en dat er over de hele wereld Internet is. Maar hoe de techniek echt werkt? Ik heb geen flauw idee. Geen wonder dat er zoveel nep is op Internet. Wij worden gewoon bij de neus genomen door een stelletje wizzards en nerds. Zij zijn zo slim om ons, de gebruikers, hun wil op te leggen. Tenminste als wij daar gevoelig voor zijn.

Dotan dacht misschien dat hij ermee weg kwam, omdat hij wellicht dacht dat zijn fans blindelings op hem en zijn muziek vertrouwen. Hij zal waarschijnlijk ergens of ooit gehoord hebben over Descartes. Dus, eigenlijk wil ik zeggen dat jullie mij blindelings moeten vertrouwen en dat, wat ik hier en in mijn boeken schrijf, klopt.

Hartelijk dank voor het begrip en support, mede namens mijn trollen, de wezens met de grote puntige oren. O ja, voor ik het vergeet, de man in het midden op de foto is géén trol. Het boek in handen van de man rechts naast hem is wel degelijk een exemplaar van To Serve and Protect (Trials and Tribulations of a Dutch Policeman).

Laat een bericht achter.