WOIII

De blauwe diender schrijft over WO III. Dat is vast een foute grap!

Het lijkt alsof de hele wereld in de fik staat. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel bij wijze van spreken. Sla de media er maar op na. Geen dag gaat voorbij zonder dat de tv-journaals of actualiteitenrubrieken aandacht schenken aan de gebeurtenissen. Dit jaar lijkt een enorm rampjaar te worden voor wat betreft de terroristische aanslagen. Tegelijk met die menselijke drama’s staat de economie die, zeker in Nederland, de indruk wekt veel belangrijker te zijn dan al dat wapengekletter in de woestijnen en op de digitale snelweg. De economische tak wordt echter ook massaal bedreigd. Banken, bedrijven en overheid zijn regelmatig het slachtoffer van anonieme aanvallen via Internet.

De scenario’s die de revue passeren, lijken verdomd veel op die van een mondiale oorlog. De hele wereld is erbij betrokken. Geen land is meer veilig. Internet is immers wereldwijd. Er is geen ontkomen meer aan, volgens economen en oorlogs- en terrorismedeskundigen gaan we ten onder aan die aanvallen als er niet snel en efficiënt gehandeld wordt.
Binnen de EU zitten meer dan 25 miljoen mensen zonder baan. Tegelijkertijd is er een enorme stroom asielzoekers op weg naar Europa. Politieke clowns grijpen hun kans om een plaats te vergaren op het slagveld.

Regeringsleiders, economen en deskundigen gebruiken termen die duiden op een oorlog. Iemand zei dat de economische instorting de omvang aanneemt van de inslag van een atoombom. EU-president Barroso vreesde dat Europa explodeert als de Euro het niet zou overleven. China dreigt ten onder te gaan aan een veel te sterk groeiende economie. Het Midden-Oosten staat in vuur en vlam door een opeenvolging van revoluties, massale vluchtelingen als gevolg. En na de aanslagen in Parijs verkondigt president Hollande publiekelijk de oorlog aan Islamitische Staat.

De strijd om het mondiale leiderschap tussen de grootmachten is in alle hevigheid losgebarsten. De munitie heeft plaatsgemaakt voor miljarden Euro’s, Dollars en Yen. Op de digitale snelweg is de pleuris uitgebroken. Piraterij op Internet. Er wordt niet geopereerd met slagschepen of ander oorlogstuig, maar met DDoS-aanvallen.
De geldbeheerders zitten in hun wolkenkrabbers en gebouwen die steeds meer op dieren gaan lijken. Kijk maar eens naar het ING-gebouw. Dat lijkt wel een sprinkhaan. Managers bedenken koortsachtig strategieën om de aanvallen af te slaan en het geboefte te vermorzelen. Intussen gokkend en spelend met onze moeizaam bij elkaar gespaarde Euro’s. Zij krabben als het ware aan de wolken, maar hebben geen contact meer met het aardse gepeupel dat tevergeefs aan hun deuren klopt. Het voetvolk laat zich echter niet langer meer koeioneren door de graaiers van deze wereld. Binnen het plebs zijn er opgestaan die openlijk de oorlog hebben verklaard aan banken, multinationals en overheden.

Europa was euforisch over de Arabische Lente in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten. Intussen werden en worden nog steeds tanks en kanonnen ingezet tegen het opruiende gepeupel. Syrische imams roepen jonge mensen op om als Jihadist te strijden voor een wereld, waarin de Arabische Shariawetten leidend zijn. Islamitische Staat zaait dood en verderf voor het oog van de wereld. Afvalligen of niet-gelovigen worden levend onthoofd, verbrand, gekruisigd of verdronken. Barbaarsheid is in alle hevigheid tot in onze huiskamers doorgedrongen. De Sharia is een plichtenleer, die alle betrekkingen tussen mens en God én tussen de mensen onderling regelt. De realiteit van de Sharia gaat echter verscholen achter sluiers.

De moslim broederschap dringt zich op als dé ultieme oplossing voor alle problemen in de regio. Het motto van deze beweging luidt: “Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider; strijd is onze weg en de dood voor Allah onze hoogste aspiratie.”

In moderne oorlogstijden heet het fenomeen dat zich voor onze ogen afspeelt: streven naar democratie.

5 Comments

 1. En over Molenbeek bij Brussel zegt de minister van België dat hij een tandje bijzet.
  Wat bedoelt hij hiermee?
  Het stadsdeel zuiveren van extremisten?
  De bevolking aldaar meer en beter onderwijs beloven?
  De werkeloosheid bestrijden?
  De controle op jihadisten opvoeren?
  Of zijn eigen positie zeker stellen?
  Niemand die het weet, behalve de mensen die er wonen.

  Reply
 2. Niek, politici staan in de rij om te vertellen wat er gedaan moet worden, door wie en wanneer. Ik hoorde vandaag iemand zeggen dat in Nederland geen enkele gemeente bestaat zoals die in Molenbeek. Natuurlijk niet, er is slechts één Molenbeek en die ligt bij Brussel, in België.

  Hoe ze dat daar moeten doen? In dat zelfde programma hoorde ik iemand zeggen dat de veiligheidsdiensten daar zijn opgesplitst in twee verschillende afdelingen en gebouwen. In de ene werken de Franstaligen en in de andere de Vlaamstaligen.

  Reply
 3. Wat je aangeeft betreffende de veiligheidsdiensten, twee afdelingen en gebouwen in Molenbeek klopt. Men wil een andere koers organiseren, maar dat vraagt tijd en discussie. En gisteren waren er al voor- en tegenstanders qua heroçrganisa

  Reply
 4. Wat je aangeeft betreffende de veiligheidsdiensten, twee afdelingen en gebouwen in Molenbeek, klopt. Men wil een andere koers organiseren, maar dat vraagt tijd en discussie. En gisteren waren er al voor- en tegenstanders qua her-organisatie.
  Overigens gaat het daar om kleinere groepen en enkelingen die de zaak vergiftigen. Voor anderen is Molenbeek nog best leefbaar.
  Het stuk is alweer prima geschreven.
  Zolang men evenwel aan West-Europese kant blijft denken aan oorlog voeren en bevoorrading van wapens en munitie, zolang er sponsoring is onder tafel en eenzelfde toevoer bewerkt van wapens naar de is wereld zal revanche op revanche volgen.
  En dan speelt in het geval van Hollande nog het feit van aankomende verkiezingen. En daar staat een Le Pen te trappelen om de troon te bestijgen.
  Groetje.

  Reply
 5. Gelukkig maar Jean.
  Echter, als er uitsluitend een wil is en er volgen geen daden, dan blijft alles bij het oude.
  Op dit moment wordt in de Tweede Kamer te Den Haag het debat gevoerd over de uitspraak van premier Rutten dat Nederland in oorlog is met IS.

  Maatregelen worden aangescherpt, er komt meer geld voor beveiliging, grenscontroles uitgebreid enz. enz. Ik merk dat Wilders (PVV) gematigder is dan voorheen, dat Zijlstra (VVD) al iets duidelijker taal spreekt en dat Samsom (PvdA) steeds verder richting VVD kruipt.
  Wanneer dat alles in het belang is van een gezamenlijke aanpak die zou moeten leiden tot meer veiligheid en minder bommen en kogels, dan is het alleen maar toe te juichen.

  Helaas…de werkelijkheid zal ook nu weerbarstig blijken. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik vrees van niet.

  Reply

Laat een bericht achter.