De pen verslaat macho’s met gummiknuppels

Een paar maanden werd ik benaderd door journalist Ron Buitenhuis van Dagblad De Limburger. Hij wilde mij graag interviewen voor zijn rubriek ‘Levenslijn en’ in de bijlage Horizon, welke op zaterdag bij de krant is gevoegd. Hij had op Internet van alles over mij gelezen en vond het meer dan voldoende voor een interview. Daartoe kwam hij bij me thuis. Dat duurt wel een paar uurtjes, zei hij. Voor mij geen probleem. Het werd een boeiend gesprek van 2½ uur dat uitmondde in het interview zoals je dat hier kan lezen (voor zover je natuurlijk geen krant hebt).
Ik ben er blij mee en intussen krijg ik uit allerlei (onverwachte) hoeken en gaten hartverwarmende reacties. Mijn verhaal zou zomaar door heel veel politiemensen verteld kunnen worden. Daarin zullen veel overeenkomsten en verschillen zijn, maar herkenning zal vooral liggen bij de (oud)collega’s uit mijn generatie.


De foto werd gemaakt door Annemiek Mommers Uit een sessie van pakweg een half uurtje kwam deze creatie onder de hazelnoot vandaan. O ja, de politiejas kreeg ik te leen van een oud-collega. Zoals je weet ben ik al bijna 8 jaar met pensioen.
Wil je meer weten over Annemiek?
Kijk dan maar hier op haar website

By the way: Die Ron Buitenhuis heeft heel wat meer in zijn mars. Naast zijn levenslijnen van in leven zijnde mensen en levensverhalen van overledenen alsmede schitterende columns, is hij ook nog een hele goede singer/songwriter.
Kijk hier maar eens op zijn website.

Het volledige artikel is in PDF te lezen via onderstaande link:
artikel Dhr. Smeets-2

 

 

Laat een bericht achter.